Senioransettelser er smart

Rekruttering av fullstackutvikler til Uniguest


I oktober ble 65-årige Tom Arne Trovatn ansatt i IT-selskapet Uniguest. Personalhuset sto for rekrutteringen, og anbefaler andre virksomheter å ta seniorressursen i bruk

Uniguest utvikler systemer for informasjon, interaktivitet, salg og strømming på digitale flater. Håkon Granvik, leder for R&D (Research and Development) i Arendal, forteller at selskapet er verdens tredje største leverandør av digitalt innhold for skjermer til blant annet hoteller, sportsarrangementer, helseforetak og offentlig sektor.

– Vi ble del av USA-baserte Uniguest for et par år siden, sier han. – Men her hjemme startet det hele med etableringen av firmaet Otrum i 1985. Kompetansen vi har bygget opp med base i Arendal utgjør i dag kjernen av Uniguests utviklingsarbeid, inkludert opplæring av kolleger i USA og andre steder.

Bilde av teamet i Uniguest

Fra venstre: Øyvind Bratland,  Håkon Granvik og Tom Arne Trovatn 

– Det er ikke til å legge skjul på at det er rift om kvalifisert arbeidskraft i IT-sektoren, sier Granvik. – Da Tom Arne Trovatn søkte på stilling som fullstack-utvikler hos oss i høst, fant vi og Personalhuset raskt ut at her hadde vi akkurat det vi var ute etter. Han begynte i oktober, og har til fulle oppfylt forventningene!

  

Deling av kunnskap og innsikt

– Det var først og fremst den omfattende kompetansen til Tom Arne som gjorde utslaget, legger Granvik til. – Samtidig hadde vi en tanke om at den mangeårige fartstiden hans ville tilføre en forholdvis ung arbeidstokk verdifull kunnskap og innsikt. Det klarer Tom Arne til fulle, på en trygg og inkluderende måte.

Knut Handeland er avdelingsleder for Personalhuset i Arendal, som har stått for rekrutteringen av Trovatn. – For å finne rett person til rett jobb i dagens arbeidsmarked må du tenke bredt og gjerne utradisjonelt, sier han.

– Seniorer har ofte akkurat det som skal til. De viser seg dessuten å være stabile og pålitelige arbeidstakere.

Knut Handeland - Personalhuset

Knut Handeland, avdelingsleder i Personalhuset Arendal.
  

– Vi råder ofte oppdragsgiverne våre til å søke etter fagfolk utover det tradisjonelle tilfanget, utdyper Handeland. – Det gjelder ikke bare seniorer, men også kandidater med andre bakgrunner og tilhørigheter. Her kommer også kjønnsmangfold inn i bildet. Medarbeidere med ulike erfaringer og perspektiver lønner seg, noe internasjonale studier bekrefter.

  

Optimal ansettelse

Øyvind Bratland er avdelingsleder for R&D i Uniguest, formelt titulert R&D Team Lead. Han er Trovatns nærmeste overordnede, og beskriver ansettelsen av 65-åringen som optimal. – Fra første stund så vi at Tom Arne tar ting umiddelbart. Han er dessuten hele tiden på tilbudssiden. Innspill og forslag fra ham bygger på bunnsolid praktisk erfaring.

Samarbeider ved pc

Fra venstre: Øyvind Bratland og Tom Arne Trovatn 
  

– Tom Arne er dessuten en person som må kalles ung til sinns, sier Bratland. – Han har glidd inn hos oss fra dag én, og bidrar i høy grad til et arbeidsmiljø som det er lov å si preges av samhold, tillit og uformell tone. Med Tom Arne på plass har vi et aldersspenn fra 24 til 65, og det gir oss en fruktbar miks av ståsteder og betraktninger.

Selv kaller Trovatn Uniguest en ideell arbeidsplass. – For å være ærlig, så jeg nok for meg en mer nedtrappet tilværelse fremover. Kanskje konsulentvirksomhet som frilanser eller på deltid. Nå er jeg i fullt sviv, og får bruk for all kunnskapen som førti år i IT-sektoren har tilført meg. Jeg er dessuten omgitt av usedvanlig hyggelige og hjelpsomme kolleger!

  

40 års kompetanseutvikling

Trovatn har fulgt den digitale utviklingen helt siden 90-tallet. – Da fikk jeg innpass i energibransjen, som på det tidspunktet tok i bruk informasjonsteknologien for alvor. Ulike jobber tok meg til Oslo i en tyveårsperiode, ellers har jeg holdt meg til Arendal, primært som back-end-programmerer.

Mange av gjøremålene i Uniguest er nye for Trovatn, noe han synes gir jobben en fin dynamikk. – Jeg lærer en masse, samtidig som kompetansen jeg har opparbeidet kommer til nytte. At arbeidsplassen kjennetegnes av åpenhet og kunnskapsdeling, gjør det lett å få på plass løsninger, og det er med på å skape en fin bedriftskultur.

– Jeg opplever i praksis hvor meningsfylt det er å jobbe i et team der folk bringer med seg innsikter fra ulike ståsteder og bakgrunner, sier Trovatn.

– Det dukker stadig opp kreative ideer som opplagt har med ulike betraktningsmåter å gjøre. Den løpende dialogen mellom oss skaper synergier og verdier, pluss trivsel!  

  

  

  

  

19. desember 2024