Kan du noe matnyttig om ledelse og bryr deg om glad ku, rein og laks?

  

  

  

  

Mattilsynet logo

Stilling:

Avdelingssjef Finnmark

Søknadsfrist: 

26. mars

Søk her 

  

Ny leder søkes til Mattilsynets smidige finnmarksavdeling

Finnmark byr på spektakulær natur, store avstander og egenartede produksjonsvilkår. Det håndterer Mattilsynets folk med høy kompetanse, motivasjon og effektive rutinger.

– Våre syv kontorer er godt samkjørte, og deler på sine ulike spisskompetanser, sier Siv June Hansen. Etter 15 år i etaten blir hun nå divisjonsdirektør i Fiskeridirektoratet. Den stillingen gleder hun seg til, men synes samtidig det er vemodig å gi fra seg en arbeidshverdag hun karakterisere som spennende og trivelig.


  Siv June Hansen

Siv June Hansen  


– Det er på mange måter hjertebarnet jeg nå gir videre, sier hun. – Det er en velfungerende etat som venter min etterfølger. Mattilsynets avdeling i Finnmark består av 27 erfarne og kunnskapsrike medarbeidere, og de har vært med å bygge det som i dag er en høyst oppegående og effektiv organisasjon.


Samfunnsoppdrag og beredskap

Mattilsynet har et klart definert samfunnsoppdrag, som kort oppsummert består i å sørge for trygg mat og drikkevann, samt sikre god dyrevelferd. – Det hviler selvfølgelig et stort ansvar på oss, et ansvar vi riktignok deler med andre, sier Hansen. – Vi er en viktig brikke i regionale kriseplaner, og er representert i Statsforvalterens Fylkesberedskapsråd.

Det daglige tilsynsarbeidet møter naturlig nok utfordringer i et så stort geografisk område som Finnmark. – Det løser vi med utstrakt bruk av digital kommunikasjon oss imellom, og med andre aktører, forklarer Hansen. –  Så er det møter og situasjoner som krever noe reising, og for avdelingslederen vil det være naturlig å besøke avdelingskontorene.

– Vi har lært oss å jobbe fleksibelt og selvstendig, og vi er ekstra gode på samarbeid og kunnskapsdeling, understreker hun. – Vi satser også sterkt på tett og fruktbar dialog med produksjonsmiljøene og deres organisasjoner. Gjensidig tillit er overordnet for oss, internt og i samspill med ulike myndigheter, instanser og den lokale befolkningen.

  

Rein


Samspill og dialog

– Vi må kunne ta oss av uhell og hendelser raskt og effektivt, og det må skje i godt samspill med så vel kommunene som næringene, fortsetter hun. – Derfor tenker jeg at ny avdelingsleder både må være tydelig, trygg og velformulert, samtidig som det kreves evne til å tilpasse seg endringer og situasjoner som måtte oppstå.

Gjennom sin lederperiode har Hansen vært opptatt av at kommunikasjonen med den enkelte bedrift og produsent er ryddig, saklig og preget av gjensidig forståelse. – Vi har mange leverandører å forholde oss til i et stort område. Her er oppdrett, fiske, jordbruk, og den viktige reindriften. Å spille på lag med disse er avgjørende for kvaliteten i arbeidet vårt.

– Et av de viktigste arbeidsområdene i Mattilsynet er dyrevelferd, sier Hansen. – Trivsel og god helse hos dyrene er forutsetningen for at maten som når forbrukeren er trygg. Vi har jevnt over gode forhold i landsdelens dyrehold, og vi ser at aktørene er godt motivert for å bidra til forebygging av sykdommer.

Mattilsynet


Landsdelens særtrekk

Avtroppende avdelingsleder minner om at landsdelens beliggenhet gir utfordringer utover størrelse og klima. – Vi grenser jo til tre land, Sverige, Finland og Russland. Det krever ekstra årvåkenhet, særlig ved grensen til Russland. Vi har et særlig ansvar for at ikke dyr og mat innføres ulovlig. Her har vi heldigvis et utmerket politi og tollvesen å spille på lag med.

Hansen lover ny avdelingsleder god støtte i starten. – Frem til stillingen er besatt, har vi på plass en midlertidig leder med bred erfaring fra organisasjonen, og hun vil gi god veiledning underveis. Mattilsynet har ellers gode systemer for innføring av nye ansatte. Det kan for eksempel bli snakk om å kunne lene seg på en mentor i startfasen.

– Vi ser etter kandidater som målbærer Mattilsynets oppgaver på en tydelig måte, sier Hansen. – Samtidig bør du være en god lytter, og flink til å se løsninger. Er du fortrolig med ledelse og strategi, har relevant kompetanse og stor arbeidslyst, vil du trives i jobben. Av egen erfaring vet jeg at den byr på meningsfylte dager, gode kolleger og faglig utvikling.

  

  

For mer informasjon om stillingen kan du kontakte

  

Kjersti Djupvik
Kjersti Djupvik
Seniorrådgiver rekruttering


Geir Arne Ystmark

Geir Arne Ystmark
Regiondirektør
952 64 431

Karoline Rosøy Tømmerbakk

Karoline Rosøy Tømmerbakk
Avdelingsleder og rekrutteringsrådgiver